Emmo Doddema

Registraties en lidmaatschappen:
Ik ben BIG geregistreerd als klinisch psycholoog (BIG 39063196025), psychotherapeut (BIG 59063196016) en GZ-psycholoog. Ik ben geregistreerd lid van de Landelijke vereniging van vrijgevestigd Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) en de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Kamer van Koophandel-nummer 59792574 (Psychotherapiepraktijk Doddema).

Ik werk vanaf 1 januari 2019 zonder contracten met zorgverzekeraars. Dit kan consequenties hebben m.b.t. de vergoeding. Meer hierover leest u op onze site onder het kopje ‘Geldzaken’. Uiteraard leg ik graag persoonlijk uit wat mijn beweegredenen zijn en wat eventuele consequenties voor u kunnen zijn.

Werkzaamheden:
Ik ben 16 jaar werkzaam geweest als hoofdbehandelaar en psychotherapeut in de forensische psychiatrie, waaronder 2 jaar als psychotherapeut in een forensische polikliniek. Daarnaast heb ik een aantal jaren gerapporteerd voor het Nederlands instituut voor forensische psychiatrie en psychologie. Op dit moment werk ik als hoofdbehandelaar bij een (klinische) instelling voor verslavingszorg. Daarnaast ben ik werkzaam als vrijgevestigd psychotherapeut bij o.a. Oosteinde PPC. Als vrijgevestigd psychotherapeut richt ik mij op behandelingen in de specialistische GGZ. Behalve individuele psychotherapie doe ik ook gezins- en relatietherapie en psychologische onderzoeken.
 

Persoonlijke visie:
Het voornaamste uitgangspunt in mijn werk is dat er sprake is van een goed en veilig contact tussen mij en mijn gesprekspartner(s). Dat betekent dat de evaluatie van het therapeutisch contact onderdeel is van de behandeling. Hoe er vervolgens wordt gewerkt, welke doelen er worden gesteld en welke methodiek er wordt gekozen is afhankelijk van de hulpvraag van de klant en de ontwikkeling zoals die zich in de therapie voordoet.