Generalistische Basis GGZ (GBGGZ)

U kunt in de GBGGZ voor veel psychische klachten bij ons terecht, wanneer u op 2 van de 3 levensgebieden -thuis, met familie of vrienden, op school of werk- de normale taken nog kunt uitvoeren. Bij langdurige en meer complexe psychische stoornissen kunt u terecht bij onze Specialistische GGZ (zie Hulpverleners SGGZ). Er zijn echter een aantal klachten waarvoor u beter elders behandeling kunt zoeken. Dit in overleg met uw huisarts. Het gaat dan bijvoorbeeld om acute psychotische problematiek, zoals psychose en manisch-depressiviteit, primaire verslavingsproblematiek en crisis zorg.

Meer informatie over onze hulpverleners voor de GBGGZ kunt u vinden bij de eigen pagina’s van Sytske Westra en Carla van den Broek (rechtsboven op dit scherm).

Per 1 januari 2022 gaat er wat veranderen in de bekostiging van alle GGZ. Meer informatie hierover kunt u vinden bij Geldzaken. De zorg die u krijgt verandert niet. Wel is het zo dat uw hulpverlener vanaf dat moment een zorgvraagtype voor u vast stelt. Dit geeft informatie over uw zorgvraag en kan gebruikt worden bij het behandelplan. Tijdens de behandeling kan het zijn dat uw hulpverlener het zorgvraagtype aanpast. Dit maakt voor de kosten niet uit.