Mariëtte Prins

Registraties en lidmaatschappen

Mijn naam is Mariëtte Prins en ik ben psychotherapeut (BIG 69919165116) en GZ-psycholoog (BIG 49919165125). Ik ben lid van de Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP) en de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP). Kamer van Koophandel-nummer 72617462 (Psychotherapiepraktijk Prins).

Ik werk niet met contracten met zorgverzekeraars. Dit kan consequenties hebben voor de vergoeding van geleverde zorg. Meer hierover leest u op onze site onder het kopje ‘Geldzaken’. Uiteraard leg ik graag persoonlijk aan u uit wat mijn beweegredenen hiervoor zijn en wat consequenties voor u kunnen zijn.

Werkzaamheden

Sinds 2010 ben ik werkzaam in de forensische psychiatrie. Zodoende heb ik ervaring opgedaan met diverse soorten problematiek, zoals persoonlijkheidsstoornissen, ontwikkelingsproblematiek en seksuele stoornissen. Qua behandeling werk ik vooral met mentalization based treatment (MBT), cognitieve gedragstherapie (CGT) en narratieve exposure therapie (NET, traumabehandeling).

In mijn behandeling vind ik het van belang dat er een gelijkwaardig contact is, waar echtheid en veiligheid voorop staan. Samen bespreken we de klachten en onderzoeken we de achterliggende gedachten, gevoelens, motieven en verlangens. Innerlijke chaos ontwarren we en je wordt ondersteund in het ontdekken wat belangrijk is voor jou. Centraal in mijn behandeling staat dat je weer grip krijgt op je eigen leven en je jezelf kunt ontplooien.

Als vrijgevestigd psychotherapeut werk ik met name in de specialistische GGZ. Ook geef ik supervisie aan GZ-psychologen in opleiding.